Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
22 липня 2011 р. Всi новини

Державна інспекція навчальних закладів контролює роботу приймальних комісій

 

 

Державною інспекцією навчальних закладів України проводиться моніторинг вступної кампанії в усіх регіонах України з метою своєчасного виявлення та усунення можливих порушень чи проблем.


Інспекцією здійснюється обробка оперативної інформації регіональних управлінь освіти і науки, голів обласних рад ректорів, а також інформації ЗМІ, громадських спостерігачів та осіб, які звертаються за телефонами "гарячої лінії" Міністерства освіти і науки.

 За повідомленням прес-служби Міністерства освіти, станом на 14 липня державною інспекцією перевірялася робота 23 вищих навчальних закладів.

 За результатами моніторингу виявлені окремі випадки порушень, що були ліквідовані.

 В ряді столичних і регіональних вищих навчальних закладів, були виявлені наступні порушення: відсутність необхідної інформації (про ліцензії, про склад приймальної комісії, про вимоги до творчих конкурсів, про телефони "гарячої лінії" тощо) на стендах для абітурієнтів; несвоєчасне внесення даних про абітурієнтів до системи "Конкурс"; відсутність апеляційної комісії або неналежне ведення книги скарг.

 В проміжному звіті державної інспекції також йдеться про те, що проблемних питань, характерних для вступної кампанії попередніх років, зокрема щодо зарахування абітурієнтів із сертифікатами менше 124 балів, внесення благодійних коштів, укладання контракту до зарахування, безпідставне зарахування осіб, на даному етапі прийому документів поки не зафіксовано.

 Інспекція й надалі спостерігатиме за перебігом вступної кампанії та перевірятиме роботу приймальних комісії вищих навчальних закладів в усіх регіонах України, йдеться в повідомлені профільного міністерства.

 Нагадаємо, положення про Державну інспекцію навчальних закладів України, затверджено Указом Президента №438 в квітні 2011 року.

 Основним завданням Державної інспекції є реалізація державної політики у сфері освіти шляхом здійснення державного нагляду за діяльністю навчальних закладів незалежно від їх підпорядкування і форм власності.

 В країні продовжується вступна кампанія, прийом документів від абітурієнтів завершується 31 липня.

 В Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту працює консультативний телефон з питань вступу до вузів. Інформацію щодо питань вступу можна отримати за телефоном (044) 486-20-37.

 

 

По матеріалам: osvita.ua