Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
27 липня 2011 р. Всi новини

Програма "Germany Hands-On" - робота в Німеччині через практику

 

 

 

Практикантська програма "Germany Hands-On" сприяє іноземним фахівцям, які отримали освіту в Німеччині, залишатися в країні з метою проходження практики.

 

Австралійка Ерін Мітчелл навчається у вищій школі Бонна за фахом "Міжнародні відносини". Окрім самого навчання, вона тричі на тиждень проходить практику в офісі UNCCD, установі ООН, діяльність якої спрямована на запобігання поширенню пустель в світі.

 Отримати самотужки можливість пройти практику в такій установі студентам-іноземцям непросто. Ерін Мітчелл знайшла місце для практики через програму „Germany Hands-On“ (GHO), що майже десять років діє в боннському університеті. Головне завдання співробітників цієї програми полягає в тому, щоб надавати іноземним студентам місця для проходження практики та відкривати їм дорогу до німецького ринку праці.

 Щоб отримати місце для практики, учасники програми сплачують одноразовий внесок у розмірі 250 євро. І хоча за практику в Німеччині гроші студенти здебільшого не отримують, все ж бажаючих отримати допомогу від GHO не бракує.

Лише в Бонні, не враховуючі партнерських вищих шкіл, послугами програми щороку користуються понад 40 студентів. Головною передумовою співпраці з програмою "Germany Hands-On" є відмінне знання німецької мови.

 Молоді люди з інших країн, які отримали освіту в Німеччині, є головними користувачами програми GHO. У Німеччині зацікавлені в тому, щоб молоді люди, які приїжджають навчатися до німецьких вищих шкіл, після навчання по можливості залишалися працювати в країні. Передусім це стосується спеціальностей, з яких Німеччина відчуває брак фахівців.

 Приміром, у галузі машинобудування економіка Німеччини потребує вісім тисяч інженерів і техніків. З огляду на це німецький уряд працює над спрощенням процедури визнання дипломів іноземних вищих і професійних шкіл, а також над тим, щоб розширити перспективи для студентів, які закінчили навчання в Німеччині та надати їм можливість залишатися в Німеччині з метою пошуку роботи після отримання диплому.

 Отже, програма допомагає їм знайти місця для практики в дитячих садках, банках, школах, адвокатських конторах, а також у міжнародних організаціях.

 Оскільки в Німеччині нині бракує лікарів та інженерів, то найбільш успішно можна знайти місця для практики студентам, які вивчають природничі науки й технічні спеціальності.

 Німецькі роботодавці, які вже мали досвід роботи з іноземними практикантами, переважно задоволені, розповідає Елізабет Тсиркініду з Міжнародного офісу університету Бонна. "Ще ні від кого не доводилося чути, що виникають проблеми з практикантами-іноземцями", - говорить вона.

 Практиканти, у свою чергу, мають можливість протягом стажування поліпшити знання німецької мови, визначитися з професійними пріоритетами після отримання освіти за кордоном та використати цей час для пошуку роботи в Німеччині.

 

По матеріалам: osvita.ua