Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 липня 2011 р. Всi новини

В Міністерстві освіти почали розглядати справи кандидатів на навчання за кордоном

 

 

В стінах освітнього відомства відбулося засідання конкурсної по відбору на навчання студентів та стажування аспірантів у вищих навчальних закладах за кордоном.


Участь у засіданні, що відбулося під головуванням першого заступника міністра Євгена Суліми, взяли представники департаменту вищої освіти та ректори вищих навчальних закладів.

 Нагадаємо, у квітні цього року, урядом затверджено Положення про навчання студентів та стажування аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном.

 Метою навчання та стажування є підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки учасників, набуття ними досвіду провадження науково-дослідної і викладацької діяльності, а також забезпечення інформаційного обміну та розширення наукових контактів.

 На навчання та стажування направляються особи, що мають високі досягнення у навчанні та наукові здобутки, проводять на високому науковому рівні фундаментальні або прикладні наукові дослідження. Конкурсний відбір осіб на навчання та стажування буде проводитися щороку.

Під час засідання Євген Суліма поінформував, що з часу оголошення конкурсу до Міністерства надійшли пропозиції з 66 університетів. Загалом на розгляд комісії запропоновано 428 кандидатур, з них: 133 – це студенти, 122 – аспіранти та 173 – науково-педагогічні працівники.

 На проведеному засіданні комісія розглянула справи перших 144 претендентів.

 Перший заступник міністра повідомив, що на кінець серпня – початок вересня планується зустріч Миколи Азарова зі студентами, які будуть відібрані на навчання за кордоном.

 Євген Суліма звернувся до керівників вищих навчальних закладів із проханням активізувати роботу міжнародних відділів з метою налагодження зв’язків з провідними навчальними закладами за кордоном для створення можливостей навчання українських студентів та стажування аспірантів і викладачів.

 "Враховуючи євроінтеграційні і глобалізаційні процеси, а також бажання українських студентів конкурувати на міжнародному рівні – необхідно створити умови, щоб молоді люди могли звернутися до міжнародних відділів в своїх університетах, які б допомагали студентам обрати зарубіжні магістерські програми та заповнити необхідні документи", - сказав Євген Суліма.

 Нагадаємо, конкурс з відбору на навчання студентів та стажування аспірантів, науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном був оголошений всередині травня.

 У 2011 році планується направити на навчання або стажування за кордоном орієнтовно до 100 осіб кожної категорії.

 Детальна інформація про конкурс знаходиться на сайті Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

 

 

 За матеріалами: osvita.ua