Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
29 липня 2011 р. Всi новини

В УЦОЯО підбили підсумки зовнішнього оцінювання

 

 

 

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева взяла участь у прес-конференції, що була присвячена підсумкам ЗНО.


Ірина Зайцева наголосила, що восени Український центр оцінювання якості освіти планує оприлюднити звіт щодо аналізу тестів ЗНО з кожного предмета. За словами директора УЦОЯО, звіт надасть можливість зрозуміти, чи є сенс додавати або вилучати завдання з метою удосконалення тестових завдань.

 "До Українського центру оцінювання звернувся ректор одного з вищих технічних навчальних закладів, через те, що на його думку, тести з математики були занадто легкі", - повідомила Ірина Зайцева.

 "Проте, із завданням на знання теореми Піфагора, в якому абітурієнти мали обрати один вірний варіант із чотирьох запропонованих, не впоралися 30% учасників тестування з математики", - зазначила директор УЦОЯО.

 "Перевірка тестових робіт з англійської мови засвідчила, що майже 20% бланків розгорнутої відповіді виявилися пустими", - додала вона.

 Ірина Зайцева також нагадала, що цього року відбудеться апробація тесту, що має на меті перевірку загальної навчальної компетенції. Апробація проходитиме серед студентів І-ІІ курсів вищих навчальних закладів у вересні-жовтні цього року. Результати перевірки, за словами керівника УЦОЯО, будуть доступні на сайті центру.

 Директор центру також повідомила, що тест загальної навчальної компетенції (ТЗНК) є пілотним проектом та впроваджуватиметься протягом трьох років. Цього року має відбутися апробація проекту в вузах України, а наступного проаналізовано підсумки.

 Від отриманих результатів залежатиме, чи буде цей інноваційний досвід впроваджено на всеукраїнському рівні, зазначила Ірина Зайцева.

 Нагадаємо, Міністерством освіти вже затверджено програми ЗНО, у відповідності з якими мають бути розроблені завдання для проведення тестування у 2012 році.

 Як відомо, у зв’язку із проведенням в Україні фінальної частини Євро-2012, зовнішнє оцінювання у 2012 році має розпочатися 14 травня та завершитися 7 червня. Календарний план підготовки та проведення тестування буде затверджений окремим наказом Міністерства освіти.

 

 

По матеріалам: osvita.ua