Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
2 серпня 2011 р. Всi новини

Міносвіти наголошує на неприпустимості необґрунтованого підвищення вартості навчання

 

 

Міністерство освіти звернулося до керівників вищих навчальних закладів з вимогою приведення розміру оплати за навчання у відповідність із законодавством.


До Міністерства освіти і науки надходять звернення щодо необґрунтованого підвищення плати за навчання у деяких вищих навчальних закладах на наступний навчальний рік, йдеться у листі відомства, що адресований керівникам вузів.

 В Міністерстві освіти звертають увагу керівників вищих навчальних закладів на те, що порядок надання платних освітніх послуг державними та комунальними навчальними закладами, затверджений спільним наказом Міністерства освіти і науки, Міністерства фінансів та Міністерства економіки, визначає, що встановлення вартості платної освітньої послуги має здійснюватись на основі економічно-обґрунтованих витрат, пов’язаних з її наданням.

 Окрім того, у відповідності із Законом "Про вищу освіту", розмір плати за весь строк навчання або за надання додаткових освітніх послуг має встановлюватися вищим навчальним закладом у грошовій одиниці України - гривні, з урахуванням офіційно визначеного рівня інфляції за попередній календарний рік, зазначають в профільному міністерстві.

 У зв’язку з чим, Міністерство наголошує на необхідності здійснення термінових заходів щодо приведення розміру оплати за навчання у відповідність із законодавством та недопущенні підвищення плати за надання платних освітніх послуг у 2011/2012 навчальному році більше, ніж на офіційно визначений рівень інфляції за попередній календарний рік, йдеться у зазначеному листі відомства.

 

 

По матеріалам: osvita.ua