Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
3 серпня 2011 р. Всi новини

При розміщенні держзамовлення працювали єдині узагальненні підходи, - Д.Табачник

 

 

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник розповів про цьогорічні обсяги державного замовлення.


За словами міністра, обсяг державного замовлення у 2011 році становив для молодшого спеціаліста – майже 76 тис. місць, бакалавра – майже 106,5 тис. місць. Держзамовлення на спеціаліста і магістра визначено з урахуванням обсягу випуску бакалаврів і становить відповідно – 75,2 і майже 43 тис. місць.

 Дмитро Табачник підкреслив, що вперше за роки незалежності на 100 випускників середньої школи в цьому році чекало 55 місць державного замовлення.

 Він зауважив, що при розміщенні державного замовлення у вищих навчальних закладах працювали єдині узагальненні підходи, а не особистісні.

 Міністр освіти повідомив, що наприклад, у порівнянні з 2010 роком, обсяг державного замовлення в Київському національному економічному університеті ім. Гетьмана скорочено на 32%, Донецькому національному технічному університеті на 36%, Національному університеті "Києво-Могилянська академія" на 19%, Львівському національному університеті імені Івана Франка держзамовлення скорочено лише на 12,5%, а в Харківському національному університету ім. В.Каразіна – на 21%.

 Міністр також назвав вищі навчальні заклади, що є лідерами за кількістю поданих вступниками заяв, це зокрема Національний університет "Львівська політехніка" - понад 26000 заяв, Львівський національний університет ім. Франка – понад 24000 та Національний авіаційний університет – 23922.

 Також популярними серед цьогорічних вступників є Національний технічний університет "КПІ", Київський національний університет ім. Шевченка та Київський національний економічний університет ім. Гетьмана.

 Високі показники поданих заяв у Дніпропетровського національного університету ім. Гончара та Національного педагогічного університету ім. Драгоманова.

 "Приємно, що технічні спеціальності стали популярнішими серед абітурієнтів, про що свідчить високий рейтинг "Львівської політехніки", - зазначив міністр.

 Він підкреслив, що зараз триває другий етап вступної кампанії, що розпочався 1 серпня з оприлюднення рейтингових списків і подачею оригіналів документів. Тобто, протягом п’яти днів, до 5 серпня включно, абітурієнти мають визначитися з вибором вищих навчальних закладів і подати оригінали документів.

 "Це відповідальний етап і для абітурієнтів, і для вищих навчальних закладів. Ми готові до його успішного проведення", - резюмував Дмитро Табачник.

 

По матеріалам: osvita.ua