Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
4 серпня 2011 р. Всi новини

ОПОРА закликає Міносвіти звернути увагу на факти хабарництва у вузах

 

 

Громадянська мережа ОПОРА, що спостерігає за перебігом цьогорічної вступної кампанії, звертає увагу на зафіксовані факти хабарництва.


2 серпня, під час прес-конференції міністр освіти і науки Дмитро Табачник повідомив, що вступ до ВНЗ цього року відбувається чесно й жодного випадку хабарництва виявлено не було.

 "Зокрема, за словами міністра, "станом на 2 серпня жодного такого факту ні в міліцію, ні в службу безпеки, ні в органи податкової служби не надходило", - зазначили в ОПОРІ.

 Громадянська мережа ОПОРА, що проводить громадське спостереження за вступною кампанією до вищих навчальних закладів та слідкує за процесом зарахування абітурієнтів в областях України, звертає увагу на нещодавні повідомлення у засобах масової інформації, що суперечать заявам міністра.

 Йдеться в першу чергу про факт порушення кримінальної справи прокуратурою Закарпатської області проти доцента Мукачівського державного університету, зауважують в ОПОРІ.

 За повідомленнями засобів масової інформації, викладача затримали 23 липня під час отримання хабара у розмірі 1000 доларів США для подальшої передачі коштів особі, яка мала сприяти успішному складанню іспиту та вступу на заочну форму навчання.

 Інший випадок зафіксовано у місті Дрогобич Львівської області. Як зазначено на місцевому інформаційному ресурсі, 19 липня під час отримання коштів затримано завкафедрою Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

 Окрім цього, у Тернопільській області за таке ж правопорушення затримано заступника директора Чортківського інституту підприємництва і бізнесу. Розмір хабара сягнув 2 тисяч доларів, повідомили спостерігачі.

 Громадянська мережа ОПОРА закликає МОНмолодьспорт більш ретельно ознайомитися з фактами порушення кримінальних справ проти працівників вищих навчальних закладів у 2011 році за фактом отримання хабарів та вжити заходів щодо їх уникнення.

 

 

По матеріалам: osvita.ua