Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
12 листопада 2020 р. Всi новини

Понад 240 тисяч дитячих книжок закуплять для українських бібліотек

 

Міністерство культури та інформаційної політики України затвердило перелік книг, які придбають для поповнення бібліотечних фондів у 2020 році.

Серед них – 507 видань для дітей та підлітків. Інформацію оприлюднив Українській інститут книги на своєму сайті.

До фінального списку потрапили 833 назви книжкових видань. Дитячих книжок закуплять по 476 примірників. Загальна кількість книжок у закупівлі – 38 3748.

До дитячих бібліотек цього року надішлють книжки українських дитячих письменників Сашка Дерманського, Оксани Куценко, Володимира Арєнєва, Тані Стус, Галини Вдовиченко, Надійки Гербіш, Галини Ткачук, Зірки Мензатюк, Галини Манів, Юлії Ярмоленко, Ольги Купріян, Кузька Кузякіна, Оксани Лущевської та інших.

Також є ряд перекладних видань, зокрема класиків дитячої літератури: Астрід Ліндгрен, Барбари Космовської, Люсі Мод-Монтгомері, Роальда Дала. Чимало книжок сучасних іноземних авторів – як для найменших, так і підліткової літератури.

Для різних вікових категорій є науково-популярні книжки, серед яких Стівен Кінг, Ліна Костенко, Андрій Кокотюха, Тарас Береза та інші.  

Українській інститут книги нагадав, що у жовтні працювали три експертні ради з відбору книжкової продукції, що складалися із 57 експертів.

Видання відбирали:

  • Експертна рада з оцінювання літератури для дітей та юнацтва;

  • Експертна рада з оцінювання літературно-художніх видань для дорослих;

  • Експертна рада з оцінювання іншої (нехудожньої) літератури для дорослих.

Кожна із експертних рад оцінила запропоновані видання та підготувала перелік рекомендованої для закупівель літератури, який потрапив на погодження Міністерству культури та інформаційної політики України.

Наступним етапом програми стане закупівля книг та їх відправлення бібліотекам.

Власне 20, 21 та 22 жовтня відбулися засідання експертних рад з відбору книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів у 2020 році. За результатами засідань був сформований перелік книжкової продукції, що придбавається для поповнення бібліотечних фондів.