Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
18 листопада 2020 р. Всi новини

Схвалено Національну стратегію державної молодіжної політики до 2030 року

 

Уряд схвалив Національну стратегію державної молодіжної політики до 2030 року. Це передбачено проектом Указу Президента України «Про Національну стратегію державної молодіжної політики до 2030 року».

Стратегія має на меті забезпечення створення можливостей для молоді, яка проживає в Україні, бути конкурентоспроможною, брати участь у житті суспільства і, як свідомі громадяни, робити свій внесок у подальший розвиток українського суспільства.

«Реалізація стратегії допоможе українській молоді бути свідомою, більш адаптованою до викликів сучасного світу, мати високий рівень життєстійкості, самостійності і спроможності. Для нас дуже важливо створювати всі належні умови для безпеки та здоров’я підростаючого покоління, впливати на його конкурентоспроможність, а також допомагати інтегруватися в українське суспільство та світ», – наголосив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

За допомогою правильно скерованої державної політики, молодь розвиватиме свою суб’єктність, а саме:

  •  зростатиме з турботою про фізичне і психічне здоров’я з дитинства;

  •  адекватно оцінюватиме загрози і реагуватиме на них, посилюватиме власну безпеку;

  •  формуватиме компетентності для безпечного та гідного життя, розвитку і самореалізації у швидкоплинному та малопередбачуваному світі;

  •  братиме участь у житті суспільства, територіальних громад і спільнот, впливатиме на рішення, що стосуються їх життя.

Стратегія передбачає на всіх етапах її реалізації спільну та скоординовану діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування у партнерстві з інститутами громадянського суспільства, установами та закладами, що працюють з молоддю, молодіжними центрами, фахівцями, що працюють з дітьми та молоддю, молодіжними працівниками, молодіжними консультативно-дорадчими органами, органами учнівського та студентського самоврядування, міжнародними організаціями, представниками роботодавців, бізнесу за безпосередньої участі молоді.

 

 

За матеріалами: Урядового порталу