Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
11 серпня 2011 р. Всi новини

Міносвіти скоригує держзамовлення на користь вузів центральних і західних регіонів

 

 

Низка вузів східних і південних регіонів не набрали потрібної кількості студентів на місця держзамовлення, тож їх бюджетні місця будуть передані вузам у центральних і західних регіонах.


Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник сьогодні під час прес-конференції.

 "Державне замовлення буде виконано, хоча в низці вищих навчальних закладів південних і східних областей через значне скорочення кількості випускників у цьому році, в порівнянні з минулим роком, є складнощі, не виконується держзамовлення за окремими спеціальностями - на інформаційні напрями підготовки, математичні, фізико-наукові, природничо-наукові, інженерні та на окремі технічні спеціальності", - зазначив Табачник.

 За словами міністра, є випадки, коли вищі навчальні заклади, що боролися за бюджетні місця, тепер повертають їх і просять міністерство скоротити обсяг держзамовлення.

 "Наприклад, близько 90 місць держзамовлення повернув Харківський національний університет імені Каразіна, збирається два десятки місць повертати Харківська національна політехніка", - сказав він.

 "Міністерство освіти і науки оперативно знімає, анулює це держзамовлення, щоб кошти не пропали з 1 вересня, і передає до інших університетів, зокрема, до університетів західної та центральної частини держави, де спостерігається менше скорочення кількості випускників", - повідомив Табачник.

 

 

По матеріалам: liga.net