Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
2 грудня 2020 р. Всi новини

Очільник МОН взяв участь у засіданні Асоціації працівників вищих аграрних закладів освіти «Агроосвіта»

 

У вівторок, 1 грудня 2020 року, т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет взяв участь у засіданні президії Асоціації працівників вищих аграрних закладів освіти «Агроосвіта». 

Захід проходив на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України за участю першого заступника Комітету Верховної Ради освіти, науки та інновацій Олександра Лукашева, ректора НУБіП Станіслава Ніколаєнка та керівників інших вищих закладів освіти України.

На засіданні йшлося про поточну роботу «Агроосвіти» за останній рік, питання функціонування аграрних навчальних закладів та шляхи розвитку в кризовий період. Із метою підтримки вищої аграрної освіти було схвалено Стратегію розвитку агропромислового комплексу. 

Під час виступу очільник МОН Сергій Шкарлет зауважив, що з аграрним сектором, який за нинішніх умов демонструє гарні результати, та вищою освітою, яка готує кадри, сьогодні не рахуватися не можна. На його думку, підвищення якості освіти – у подоланні розривів між тим, що дає заклад вищої освіти, та вимогами роботодавців. 

Учасники засідання заслухали інформацію та зобов’язали президію Асоаціації «Агроосвіта» узагальнити й подати відповідні рекмондації до МОН, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

 

 

 

За матеріалами: МОН