Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
11 грудня 2020 р. Всi новини

Сертифікація-2020: дізнайтеся більше

 

Розміщенням інформації про успішне проходження сертифікації в кабінетах учасників завершився другий рік пілотування сертифікації вчителів початкових класів.

Тих, хто хоче дізнатися більше про особливості сертифікації педагогічних працівників, запрошуємо долучитися 18 грудня з 14.00 до 15.30 до вебінару за участі експертів Українського центру оцінювання якості освіти і Державної служби якості освіти на YouTube каналі центру.

Під час прямого ефіру учасники/учасниці сертифікації, зацікавлені освітяни/освітянки дізнаються про кожен з етапів пілотного проєкту: оцінювання фахових знань та вмінь учителів початкових класів під час незалежного тестування, самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності, експертне оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду їхньої роботи; про окремі висновки за результатами сертифікації ...

У кабінетах учасників сертифікації розміщено сертифікати про успішне проходження сертифікації педагогічних працівників.

Сертифікат видають учасникам сертифікації, які за кожним показником набрали кількість балів, що дорівнює або перевищує встановлену граничну кількість балів,  і завантажили портфоліо.

Зауважуємо, що підтвердженням видачі сертифіката є наявність відповідної інформації в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО). Інформацію про видані сертифікати буде передано Українським центром оцінювання якості освіти до ЄДЕБО не пізніше 15 грудня 2020 року.

Відповідно до частини п’ятої статті 61 Закону України «Про освіту» педагогічний працівник, який пройшов сертифікацію, має отримувати щомісячну доплату в розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката. Успішне проходження сертифікації також може бути зараховано як проходження чергової (позачергової) атестації.

У 2020 році для участі у сертифікації зареєструвався 1591 вчитель початкової школи. Успішно пройшли сертифікацію 902 педагоги.

 

 

 

За матеріалами: УЦОЯО