Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 серпня 2011 р. Всi новини

Інклюзивне навчання впроваджуватиметься в загальноосвітніх школах

 

 

Діти з особливими освітніми потребами відтепер можуть здобувати освіту у загальноосвітніх навчальних закладах за місцем проживання.


Про це йдеться у Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, який Кабінет Міністрів затвердив 15 серпня цього року.

 Прийняття акта сприятиме реалізації державної політики щодо забезпечення конституційних прав і державних гарантій дітям з особливими потребами на здобуття освіти за місцем проживання, йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

 Передбачається, що для цього в загальноосвітніх закладах будуть створені умови для інклюзивного навчання.

 Порядок визначає організаційно-методичні основи запровадження інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, врегулює комплекс питань, пов‘язаних із організацією навчально-виховного процесу.

 Зокрема, планується забезпечити безперешкодний доступ до приміщень навчальних закладів, збереження єдиного освітнього простору, проведення освітньої роботи у відповідність до потреб дитини, а також підготовку педагогічних працівників до роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби.

 Таким чином в Україні буде впроваджуватися основний принцип міжнародних стандартів – інтеграція в загальноосвітній простір дітей з особливими потребами, повідомляє прес-служба уряду.

 Реалізація передбачених заходів буде здійснюватися в межах державного та місцевих бюджетів.

 

По матеріалам: osvita.ua