Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
23 лютого 2021 р. Всi новини

Школи закриватимуть лише при «червоному» рівні небезпеки: роз’яснення МОН

 

У період дії адаптивного карантину відвідування закладів освіти заборонятиметься лише у разі встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки на окремих територіях.

Залежно від епідемічної ситуації на території України в цілому або на території окремих регіонів встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення СОVID-19, кожен з яких має  обмеження та критерії визначення.

Так, із 24 лютого на території України встановлюється «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, відповідно до якого, зокрема, забороняється:

  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50 % здобувачів освіти та персоналу закладу;

  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів);

  • проводити масові (культурні, спортивні, наукові, освітні, професійні тематичні та інші) заходи за участю більш ніж однієї особи на 4 кв. м. площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або за наповненості залів понад 50 % місць у кожному окремому залі.

Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства освіти і науки України щодо норм постанови Кабінету Міністрів від 17 лютого 2021 року, якою до 30 квітня 2021 року на всій території України впроваджено адаптивний карантин.

«У разі встановлення на території регіону «червоного» рівня епідемічної небезпеки забороняється: відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти», – зазначають у Міносвіти. 

 

 

 

За матеріалами: МОН