Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
29 березня 2021 р. Всi новини

Вплив пандемії на учительську працю – питання міжнародної онлайн-зустрічі

 

Днями Інтернаціонал освіти (найбільша міжнародна організація, яка об’єднує вчителів та інших працівників освіти в усьому світі) організував онлайн-зустріч, яка зібрала 125 учасників з усіх континентів світу.

Мета онлайн-заходу – вивчення впливу наслідків пандемії на умови праці вчителів та інших працівників освіти.

Члени Інтернаціоналу освіти зі всього світу розповіли про виклики та освітянські проблеми у своїх країнах та поділилися досвідом щодо покращення умов праці педагогів та інших працівників освітньої галузі в період пандемії.

Учасники підкреслювали, що профспілки освіти працювали над тим, аби сприяти безпечному для здоров’я вчителів та учнів середовищу, гідним умовам праці та відстоювали трудові права в освіті протягом усього цього часу пандемії.

Деякі уряди прислухалися до профспілок і досягли домовленостей у сфері захисту прав, а в інших країнах – освітяни зіштовхнулися із серйозними труднощами.

Так, наприклад, у Бразилії в 2020 році навчальний рік (для дітей до 17 років) був організований дистанційно з березня до грудня, без забезпечення необхідних умов для вчителів та учнів, що призвело до збільшення нерівності в освіті. Окрім того, дистанційне навчання є значно складнішим та ресурсозатратним для вчителів, що у свою чергу спричиняло проблеми зі здоров’ям та підвищену захворюваність серед педагогів.

Колеги поділилася інформацією про те, що у Мексиці наразі триває національний переговорний процес з метою досягнення збільшення зарплат вчителів в 2021 році. Профспілка також вимагає покращення соціального забезпечення для освітян.

Представник Іспанії зазначив, що першочергову увагу треба далі приділяти розвитку вчителів та продовженню їх підготовки до дистанційного навчання, умовам праці та доступу до Інтернету, переглянути стандарти кількості учнів у класі. Він наголосив, що ці елементи актуальні для всіх країн, а не лише для Іспанії.

Учасники зустрічі підняли питання вакцинації вчителів. У більшості країн проблемою є те, що вчителів не включать до пріоритетного списку на вакцинацію.

Як зазначив учасник з Північного Кіпру, їхні вчителі теж не мають пріоритету щодо вакцинації. За словами міністра охорони здоров’я країни, є більш важливі сфери, що потребують першочерговості, як наприклад, міністерства та установи, які приносять уряду гроші. Ці слова викликали розчарування освітян, адже цінність освіти та ролі вчителів зовсім не поважається і не визнається.

«Ми маємо створити глобальну надійну нормативну базу для трудових відносин у пандемічному світі. Підхід до навчання варто переглядати, особливо в країнах, де школи найдовше закривались під час пандемії Covid-19. І ми повинні подумати про те як допомогти відновити навчання студентів та учнів, які не мали доступу Інтернету?» – зазначила Фатіма да Сілва, віце-президент Регіонального комітету Інтернаціоналу освіти у Латинській Америці.