Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
21 квітня 2021 р. Всi новини

Популяризація вищої освіти України на світовому ринку освітніх послуг – Уряд затвердив план заходів

 

Для популяризації вищої освіти України на світовому ринку освітніх послуг, поширення в інформаційному просторі іноземних країн відомостей щодо здобуття вищої освіти в Україні та збільшення чисельності іноземних студентів Уряд затвердив відповідний план заходів сьогодні, 21 квітня 2021 року.

Документ розроблено відповідно до Указу Президента України від 3 червня 2020 року №210 «Про вдосконалення вищої освіти в Україні».

План заходів передбачає запровадження прозорого механізму набору іноземців та осіб без громадянства для здобуття вищої освіти, а відтак – запобіганню іміджевих втрат України.

«Сьогодні Україна – важливий учасник глобального ринку освітніх послуг для іноземних громадян з низкою конкурентних переваг, що дозволяють щорічно збільшувати наш показник інтегрованості української вищої школи у світовий освітній процес. Кількість іноземних студентів, які навчаються в українських закладах вищої освіти, значно збільшилась за останні роки. Тож експорт освітніх послуг є важливою перспективною сферою для залучення та збільшення інвестицій в економіку країни», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Документом передбачено розробку та впровадження міжвідомчої електронної платформи (Е-Платформа). Зокрема, її функціонування забезпечуватиме:

  • обов’язкову реєстрацію на Е-Платформі всіх ЗВО, що приймають іноземців для здобуття вищої освіти;
  • доступ до інформації кожного учасника процесу (в межах його компетенції та у порядку черговості) про абітурієнта;
  • створення іноземним абітурієнтом власного Е-кабінету через реєстрацію на Е-Платформі;
  • формування прив’язки абітурієнта/студента до Е-Платформи, щоб уникнути маніпуляцій та протиправних дій (нелегальної міграції, роботи тощо).

Створення і подальше функціонування національної Е-Платформи дозволить оптимізувати взаємодію МЗС, СБУ, ДМС, ДПСУ, МОН під час видачі запрошень та оформлення віз, обмежить недоброчесну діяльність фірм-посередників під час набору іноземців для здобуття вищої освіти в Україні.

 

 

 

За матеріалами: МОН