Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
26 квітня 2021 р. Всi новини

Найчисельніша група учасників міжнародної кампанії Global Money Week – 253 заклади освіти

 

В Україні завершилася міжнародна кампанія з підвищення фінансової обізнаності дітей та молоді "Всесвітній тиждень грошей" (Global Money Week 2021).

Заходи для школярів тривали з 15 до 21 березня, заходи для студентів – з 22 до 28 березня. Ключова тема цьогорічної кампанії – "Бережіть себе, бережіть свої гроші".

Координацію кампанії GMW 2021 на національному рівні здійснював Національний банк України як член Міжнародної мережі фінансової освіти при Організації економічного співробітництва та розвитку й член міжнародної робочої групи Global Money Week у партнерстві з Міністерством освіти і науки України й Проект USAID "Трансформація фінансового сектору".

"Фінансова грамотність – важлива складова у процесі навчання та становлення особистості. Діти та молодь дуже швидко переходять на безготівкові розрахунки та стають активними користувачами фінансових послуг. Вміти ефективно контролювати гроші та знати основи управління фінансами – важливі навички, які під час таких заходів учасники мають можливість отримати від досвідчених експертів. Приємно констатувати, що учасниками цьогорічного всесвітнього тижня грошей стали учні та студенти зі всіх областей України", – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Також він повідомив, що новими типовими навчальними планами для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти передбачено новий предмет "Підприємництво і фінансова грамотність". Це допоможе розвивати здатності у школярів до активної участі в житті суспільства, керування власним життям і кар’єрою, вміння розв’язувати проблеми.

До проведення Всесвітнього тижня грошей 2021 в Україні долучились 291 установа. Це вдвічі більше, ніж у 2019 році.

Найчисельніша група учасників – 253 заклади освіти. А саме: 

  • 120 закладів загальної середньої освіти;
  • 68 закладів вищої освіти; 
  • 55 закладів фахової передвищої освіти, 
  • 8 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 
  • 1 заклад дошкільної освіти;
  • 1 школа мистецтв.

Найбільша кількість закладів освіти – з міста Києва, Дніпропетровської, Тернопільської та Харківської областей.

"Цього року Україна увосьме долучилась до міжнародної просвітницької кампанії Global Money Week, що одночасно проводилась у понад 100 країнах світу. Національний банк України приділяє значну увагу підвищенню фінансової обізнаності дітей та молоді. Важливо, щоб школярі та студенти якомога раніше навчились ефективно розпоряджатись особистими фінансами, приймати зважені фінансові рішення, вміли заощаджувати, досягати фінансових цілей, розпізнавати ризики та дотримуватись основних правил платіжної безпеки. Це сприятиме зростанню їх особистого фінансового добробуту, фінансовій безпеці та стійкості", – прокоментував Голова Національного банку України Кирило Шевченко.

З огляду на карантинні обмеження, спричинені пандемією COVID-19, переважна кількість заходів відбулась в онлайн-форматі.

Також у заходах на честь Всесвітнього тижня грошей взяли участь представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Представництва Корпусу миру США в Україні, банків, страхових компаній, громадських організацій, місцевого бізнесу.

Довідково. 

Global Money Week  (Всесвітній тиждень грошей) ‒ міжнародна інформаційна кампанія з фінансової обізнаності, спрямована на поглиблення знань дітей і молоді щодо фінансів. У світі Global Money Week святкують з 2012 року. Відтоді до міжнародної ініціативи з фінансової просвіти долучилися понад 170 країн. У 2020 році проведення GMW скасували через розгортання у світі пандемії COVID-19.

 

 

 

За матеріалами: МОН