Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
30 серпня 2011 р. Всi новини

Прогуляв школу – плати штраф

 

 

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник обурений тим, що українські школярі занадто часто прогулюють навчальні заняття.


Про це він сказав на розширеному засіданні колегії Міносвіти у п'ятницю. "Це явище вкрай негативно впливає на якість шкільної освіти", - наголосив Д. Табачник.

 За словами міністра, підконтрольне йому відомство спробувало дослідити це питання. У багатьох державах, в тому числі і в Україні, для батьків за пропуски учнями уроків без важливих причин передбачено грошові штрафи.

 Так, минулого року в Україні за це до відповідальності було притягнуто 2700 батьків та осіб, які їх замінюють. Розмір штрафу за прогули в Україні становить від 17 до 51 гривні.

 "Для порівняння, у Бельгії за аналогічне порушення 125 євро перший раз, далі сума зростає у великій прогресії", - сказав міністр.

 За словами Д. Табачника, у Великій Британії та Іспанії для батьків, які не докладають достатніх зусиль для боротьби з прогулами своїх дітей, передбачено навіть тюремне ув'язнення терміном до 3 місяців або громадські роботи.

 "Щороку у Великій Британії у зв'язку з цим розглядається більше 7 тисяч судових справ", - додав міністр.

 Він також навів за приклад Німеччину, де за прогули уроків, як і в Нідерландах, аналогічні санкції передбачаються не тільки для батьків, а й для школярів старших класів.

 Міністр пояснив, що у цих країнах створено систему оперативного інформування батьків про відсутність дитини на уроках.

 "Подібний досвід віднедавна почали застосувати й в Україні. Наприклад, у Києві реалізовано проект "Літера "н" у класному журналі", - додав міністр. За його інформацією, цей проект поліпшив ситуацію з відвідуванням уроків.

 

 

По матеріалам: osvita.ua