Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
31 серпня 2011 р. Всi новини

За два роки зникнуть черги до дитсадків, - Азаров

 

 

 

Черги до дитячих садків зафіксовано у половині обласних центрів, проте вже за два роки уряд має намір забезпечити громадян необхідною кількістю місць.

 

Згідно із статистикою, найбільша черга до дитячих садочків зафіксована у Львові - 20 тисяч малюків, а це майже половина дітей дошкільного віку. У місті працює 106 садочків, хоча у Донецьку приблизно на таку ж кількість дітей працює на 73 садки більше.

На другому і третьому місці за довжиною черг до дитсадків - Севастополь та Сімферополь (7500 та 6000 осіб відповідно).

Черги від двох до трьох тисяч осіб існують у Дніпропетровську, Івано-Франківську, Миколаєві та Запоріжжі.

Щоб влаштувати дитину в дитсадок, батьки змушені домовлятися про місце в дошкільному закладі за кілька років наперед.

Проблем із влаштуванням дітей у дошкільні заклади не існує у Житомирі, Луганську, Сумах, Харкові та Херсоні. У двох містах - Ужгороді та Чернівцях - не лише немає черг, а є вільні місця.

При цьому керівництво міських управлінь освіти не приховує, що навіть там переповнені групи, а також практикується навчання і виховання у навчальному закладі не за місцем проживання.

На розширеному засіданні колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту прем'єр-міністр Микола Азаров завив, що за два роки уряд вирішить цю проблему.

"Дошкільна освіта закладає основи майбутнього дитини. У дитсадках дитина здобуває широкий спектр знань і умінь. Тому ми поставили перед міністрами і керівниками усіх областей завдання протягом двох років забезпечити необхідну кількість дитячих дошкільних установ та повністю ліквідувати черги до дитячих садків", - наголосив Микола Азаров.

Він додав, що найбільш гостро проблема недостатньої кількості місць у дитсадках стоїть у великих містах.

Наразі перед главами державних адміністрацій стоїть завдання відновити роботу тих дитячих установ, які функціонували раніше, але потім були здані в оренду або приватизовані.

Водночас глава уряду звернув увагу на необхідність будівництва нових дитячих садків.

"Ми виділимо необхідні ресурси, і протягом двох років така програма буде реалізована", - запевнив прем‘єр-міністр.

 

 

По матеріалам: Освіта.ua