Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
1 вересня 2011 р. Всi новини

До 1 вересня не слід очікувати всіх підручників, - Полянський

 

 

У порівнянні з минулим навчальним роком, цього року ситуація з підручниками буде набагато кращою, але 100% вчасного забезпечення підручниками не відбудеться.


Про це повідомив голова правління Центру освітнього моніторингу Павло Полянський.

 "В школах сьогодні реально від 60% до 80% необхідних підручників, залежно вiд регіону. Наприклад, у Києві та Київськiй областi доходить до 90%. Думаю, впродовж вересня основна маса цих підручників до шкіл доїде", - сказав він.

 За його словами, наразі залишаються ненадрукованими ціла низка назв підручників для 10-го класу, які й не можуть бути зараз надрукованими, тому що бюджетне призначення чітко фіксує, що це кошти на друк підручників для 11-го класу.

 Також, Полянський зауважив, що практично нічого не надруковано мовами національних меншин, а це приблизно 24 тисячі підручників румунською, угорською, молдавською, польською та російською мовами.

 Окрім цього, за інформацією екс-директора Українського центру оцінювання якості освіти Лілії Гриневич, не слід очікувати й обіцяні електронні підручники.

 "Сьогодні версії для 11 класів Міністерство освіти не вивісило", - повідомила вона.

 Як повідомлялося раніше, 25 серпня під час презентації підручників для 11 класів в Українському фізико-математичному ліцеї Київського національного університету ім. Т.Шевченка, міністр освіти зазначив, що до 1 вересня 2011 року державне замовлення на підручники для 11 класів буде виконано на 100% і вони будуть передані загальноосвітнім школам.

 "Доставку до обласних баз освіти, я сподіваюсь, ми завершимо до 28 серпня", - наголосив Д. Табачник.

 

По матеріалам: glavcom.ua