Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
25 червня 2021 р. Всi новини

Для учнів закладів профосвіти створять навчальний курс громадянської освіти – МОН та IFES підписали Меморандум

 

У найближчі кілька років для учнів закладів професійної освіти створять курс громадянської освіти.

Попередньо він пройде апробацію в пілотних закладах, а далі буде поширений на всю країну. Такі цілі визначені Меморандумом про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) в Україні.

Для того, щоб втілити завдання, партнери підготують навчальну програму та навчально-методичні матеріали, використовуючи успішний досвід та світові практики з цієї теми. Також буде проведено навчання педагогів, які викладатимуть курс у пілотних закладах професійної освіти. За потреби їм також надаватимуть консультації. Планується, що курс запроваджуватимуть як предмет варіативної або інваріативної частини навчального плану.

Поширюючи знання про курс, партнери, зокрема, зможуть проводити літні табори для учнів профтехів, активності для викладачів. Тож під час неформального спілкування вони зможуть якісніше опрацювати ідеї громадянської освіти та громадянського суспільства.

Після проведення пілоту та поширення курсу партнери здійснять моніторинг та оцінку впровадження курсу відповідно до методології. Завдання Меморандуму має бути виконано до березня 2024 року.

 

 

За матеріалами: МОН