Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 вересня 2011 р. Всi новини

Підписано наказ про проведення ЗНО у 2012 році

 

 

У Міносвіти підписано наказ про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявлять бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2012 році.


Відповідний наказ профільного відомства, що зареєстрований в Міністерстві юстиції, передбачає проведення в 2012 році зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України, з української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови та однієї з іноземних мов за вибором: англійської, німецької, французької або іспанської.

 Документом установлено, що в 2012 році результати зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти зараховуються як вступні випробування до вищих навчальних закладів для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та бакалавра (спеціаліста, магістра медичного та ветеринарного спрямувань).

 Українському центру оцінювання якості освіти доручено забезпечити розроблення та укладення тестів з української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської, англійської, німецької, французької, іспанської мов.

 Також УЦОЯО має здійснити переклад тестів з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами та провести роз'яснювальну роботу серед громадськості щодо порядку проведення в 2012 році зовнішнього незалежного оцінювання.

 Як відомо, відповідно до листа МОНмолодьспорт, зовнішнє незалежне оцінювання у 2012 році (ЗНО 2012) планується провести з 14 травня по 7 червня. Враховуючи кількість випускників у 2012 році, тестування з української мови і літератури, математики та історії України буде проведено у дві сесії.

 Остаточний календарний план проведення ЗНО-2012 буде затверджено окремим наказом освітнього відомства.

Міністерством освіти затверджено програми ЗНО, у відповідності з якими мають бути розроблені завдання для проведення тестування у 2012 році.

 

 

По матеріалам: osvita.ua