Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 серпня 2021 р. Всi новини

Відбулося перше засідання робочої групи з проведення гендерного аудиту МОН

 

12 серпня в Міністерстві освіти і науки України відбулось перше засідання робочої групи з гендерного аудиту.

Засідання відкрив голова робочої групи, Перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко. 

«Україна має певні зобов’язання, взяті в межах міжнародної ініціативи “Партнерство Біарріц” з утвердження гендерної рівності. Зокрема, до кінця 2021 року необхідно розробити та затвердити наказом МОН методологію та критерії проведення гендерного аудиту закладів освіти, а також ухвалити план заходів з реалізації Стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року», – зазначив Андрій Вітренко.

Він наголосив, що основна мета робочої групи – розробити методологію та критерії проведення гендерного аудиту й розпочати гендерний аудит у Міністерстві освіти і науки України у 2021 році. 

Під час засідання заступник голови робочої групи, генеральний директор директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Міністерства освіти і науки України Олександр Пижов ознайомив  членів робочої групи з проєктом Методичних рекомендацій щодо проведення гендерного аудиту.  

За його словами, гендерний аудит допоможе проаналізувати, як принципи забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків враховуються в різних напрямах роботи Міністерства освіти і науки України, також буде включено гендерний  аспект у стратегічних, програмних, проєктних, фінансових документах, планах та документах поточної діяльності МОН. 

Саме тому, як зазначив Олександр Пижов, важливо максимально якісно опрацювати Методичні рекомендації щодо проведення гендерного аудиту та інтегрувати їх в систему освіти і науки.

Своєю чергою керівниця Апарату Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України Надія Зосім уточнила, що відповідно до підпункту 4 пункту 2 Плану заходів з реалізації зобов’язань Уряду України, взятих у межах міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц» з утвердження гендерної рівності,  МОН має провести навчання фахівців щодо проведення гендерного аудиту закладів освіти. 

«Навчання фахівців є основним аспектом проведення гендерного аудиту. Тому важливо виокремити спеціалістів, які будуть займатись проведенням аудиту, та забезпечити для них якісне навчання», – підкреслила Надія Зосім.

За результатами засідання членами робочої групи вирішено врахувати всі пропозиції та адаптувати Методичні рекомендації щодо проведення гендерного аудиту до сфери освіти і науки. Відповідний документ буде затверджений наказом МОН.

 

 

За матеріалами: МОН