Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
2 вересня 2021 р. Всi новини

Понад 8 тис. учнів взяли участь у моніторингу початкової освіти

 

Наприкінці попереднього навчального року проведено основний етап другого циклу моніторингу початкової школи.

У ньому взяли участь понад 8 тисяч четвертокласників із 365 українських шкіл. Учні виконували тестові завдання з читання або математики і працювали з опитувальниками, а керівники класів ‒ учасників дослідження відповідали на запитання анкет. Порівняно з інструментами дослідження 2018 року цього разу і для дітей, і для вчителів запропоновано додаткові анкети щодо досвіду дистанційного навчання, ставлення учасників освітнього процесу до такої форми набуття знань.

 

Щиро дякуємо управлінцям в освіті, педагогам і учням, які у цьогоріч забезпечили успішну реалізацію моніторингу. Попри труднощі, пов’язані із карантинними обмеженнями, наприклад дистанційною формою навчання у багатьох закладах освіти, ви зробили все можливе і неможливе, щоб другий цикл дослідження було проведено, а ми дізналися, як початкова освіта відповіла на виклики, пов’язані з поширенням COVID-19, які чинники найбільше вплинули на результати дітей.

Наразі триває робота із підготовлення матеріалів дослідження до аналізу: здійснено перевірку робіт учасників, відповіді учнів і вчителів на запитання анкет унесено до бази даних моніторингу. Уже сьогодні ми з упевненістю можемо стверджувати, що другий цикл дослідження відбувся.

Нагадаємо, що у 2018 році було проведено перший цикл моніторингу і визначено «точку відліку» зрушень в освітній сфері. Тепер, порівнюючи дані першого та наступних циклів дослідження, ми зможемо сказати, у якому напрямі рухається система початкової освіти, оцінити вплив на неї окремих елементів реформи НУШ. Звіт за результатами другого циклу дослідження заплановано підготувати до квітня 2022 року.

Якщо Вам цікаво провести мікродослідження читацької та/або математичної компетентностей у своєму класі, можете завантажити тестові зошити дослідження 2018 року за посиланнями: оцінювання математичної компетентості, оцінювання читацької компетентності. Докладний опис усіх завдань тестів знайдете у звіті з математики (с. 105–161) й читання (с. 138–241).

 

 

 

За матеріалами: УЦОЯО