Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 вересня 2021 р. Всi новини

Підтримка молодих вчених: МОН та робоча група Нацради України з питань розвитку науки і технологій готують зміни до законодавства

 

У четвер, 2 вересня 2021 року, відбулась друга нарада оновленої робочої групи Національної ради України з питань розвитку науки і технологій щодо підготовки пропозицій задля створення системи стимулів для молодих вчених «Молодь».

Йшлося про зміни до чинного законодавства з метою підтримки наукової діяльності вчених.

Наразі робочою групою опрацьовується проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», сформований на основі пропозицій попередньої аналогічної робочої групи Нацради. 

Документ передбачає наступне: 

  • внесення змін до визначення терміна «молодий вчений»;
  • запровадження критеріїв класифікації молодих вчених за етапами розвитку наукової кар’єри залежно від кількості років після отримання наукового ступеня;
  • визначення напрямів державної підтримки наукової діяльності молодих вчених.

Крім того, робочою групою опрацьовано проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 16 серпня 1994 р. № 560 та від 23 серпня 1994 р. № 582», підготовлений Міністерством освіти і науки та розміщений на офіційному вебсайті МОН для проведення електронних консультацій із громадськістю.

 

 

За матеріалами: МОН