Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
4 жовтня 2021 р. Всi новини

Відбувся другий Всеукраїнський форум рад молодих вчених

 

Наприкінці вересня відбувся ІІ Всеукраїнський форум рад молодих вчених, ініційований Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України за участю Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Також учасниками форуму були: 

  • Президент Національної академії наук України Анатолій Загородній;
  • заступниця голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Наталія Стукало;
  • виконавча директорка Національного фонду досліджень Ольга Полоцька;
  • заступниця директора Національного музею історії України у Другій світовій війні Людмила Рибаченко;
  • Віце-президент EURODOC Сара Піла;
  • Голова Європейського консульства докторської освіти Олександр Хазгал.

Головне завдання проведення заходу – комунікаційна підтримка та активізація співпраці між молодими вченими України, радами молодих вчених, громадськими організаціями та об’єднаннями науковців, органами державної влади та стейкхолдерами, а також обмін напрацюваннями у питаннях організації науково-технічної діяльності як на всеукраїнському, так і на регіональному рівнях, сприяння розвитку наукового потенціалу, популяризація наукової та науково-технічної діяльності молодих вчених.

Однією з основних подій Другого Всеукраїнського форуму молодих вчених було обговорення та затвердження концепції першого в історії України Офісу підтримки вченого.

Участь у Форумі взяли понад 900 молодих вчених, які обговорювали та вирішували актуальні питання становлення та професійного розвитку науковців. Під час заходутакож було презентовано інноваційні проєкти та ініціативи від молодих вчених України.

Крім того, важливою подією для всієї наукової спільноти стала урочиста церемонія та оголошення результатів конкурсу “Молодий вчений року 2021”. До організаційного комітету надійшло понад 1300 конкурсних заявок, 100 з яких за результатами відбору стали переможцями у різних номінаціях щодо розвитку і промоції науки та власної професійної наукової діяльності. Серед номінантів були науковці з різних міст і регіонів України, які приїхали власноруч отримати омріяні нагороди.

 

 

 

За матеріалами: МОН