Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 жовтня 2021 р. Всi новини

Якими будуть нові стандарти підготовки педагогів закладів професійної освіти в університетах – проведено воркшоп

 

Для якісної підготовки педагогів профтехів заклади вищої та професійної освіти мають досягти спільного бачення розвитку цієї спеціальності.

Такого висновку дійшли учасники третього воркшопу проєкту Erasmus+ «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки педагогів професійної освіти в Україні (PAGOSTE)», що відбувся 27-28 вересня 2021 року у Віденському університеті економіки та бізнесу.

«Сучасний світ вимагає від педагога нових навичок та вмінь. Особливо якщо ми говоримо про педагогів у закладах професійної освіти. Саме ця сфера освіти має якнайшвидше реагувати на нові виклики ринку праці. Для того, щоб освітяни профтехзакладів були готові та розуміли, як працювати з цими викликами, нам потрібно удосконалити підходи до їх навчання в закладах вищої освіти. Ми щиро сподіваємося, що в межах нашого проєкту Erasmus+ “PAGOSTE” буде напрацьовано таку модель партнерства між вишами та профтехами, яка дозволить у подальшому переорієнтувати здобуття спеціальності педагога професійної освіти у практичну площину та дозволить суттєво підвищити якість освіти», зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Серед учасників воркшопу були представники МОН, закладів вищої освіти України, Австрії, Німеччини, а також Інституту професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук.

Українські університети презентували перші результати пілотного впровадження концепції підготовки викладачів закладів професійної освіти на основі стандартизації та партнерства. У майбутньому планується її поширення на всі заклади вищої освіти, які здійснюють підготовку таких спеціалістів.

Під час воркшопу учасники також обговорили шляхи підвищення мотивації молоді до викладацької діяльності та можливі кроки для зміни іміджу педагога закладу професійної освіти.

Крім того, на заході презентували концепцію та дизайн онлайн-платформи для взаємодії між стейкхолдерами, зацікавленими у підготовці викладачів професійної освіти.

 

 

 

За матеріалами: МОН