Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 жовтня 2021 р. Всi новини

Для 7 областей України проведуть вебінари щодо удосконалення мережі закладів професійної освіти

 

Міністерство освіти і науки разом з експертами EU4Skills проведуть вебінари для 7 областей України щодо удосконалення мережі закладів професійної освіти.

Реорганізація мережі відбуватиметься відповідно до проєкту Методичних рекомендації щодо оптимізації мережі закладів професійної (професійно-технічної) освіти, схваленого Колегією МОН. Про це йшлося вчора, 27 жовтня 2021 року, на першому з вебінарів.

«Удосконалення мережі закладів професійної освіти  це ще один крок до зближення профтехів та бізнесу. Починаючи з 2016 року нам вдалось реорганізувати майже 70 закладів професійної освіти. Тепер цей процес буде рухатись швидше, адже нещодавно ми затвердили проєкт Методичних рекомендацій щодо оптимізації мережі закладів професійної освіти. Серія вебінарів, які ми започатковуємо, допоможуть областям зрозуміти як швидко та дієво застосувати дані рекомендації. У результаті вони вмітимуть правильно оцінювати стан мережі та ефективніше розподіляти ресурси між профтехами», – зазначив Заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Області, в яких відбудуться відповідні заходи, є учасниками Програми ЄС «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України»: Рівненська, Полтавська, Чернівецька, Миколаївськв, Вінницька, Львівська, Запорізька. Згодом планується затвердження Методичних рекомендацій на національному рівні та їх впровадження в інших регіонах.

На першому вебінарі учасникам розповіли як правильно збирати, а також аналізувати дані від бізнесу та закладів професійної освіти. Крім того, експерти EU4Skills поділились досвідом управління змінами та викликами, які виникають в процесі реформування та впровадження нових державних політик.

 

 

 

За матеріалами: МОН