Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 вересня 2011 р. Всi новини

У проекті Умов прийому до вузів передбачено збільшення мінімального балу ЗНО

 

 

У Міністерстві освіти пропонують підвищити прохідний бал сертифіката ЗНО до 140 балів. Зміни торкнуться профільних предметів вищих навчальних закладів.


"До 140 балів ми пропонуємо підняти тільки з профільних предметів, на решту буде достатньо тих самих 124 балів, - каже міністр освіти Дмитро Табачник. - Проте, як і зараз, ми залишаємо вузам право модифікувати прохідний бал. Тобто конкретний вуз може підняти прохідний мінімум з профільного предмету, наприклад, до 150 балів або вище".

 За його словами, така зміна в правилах вступу до вузів наступного року допоможе вирішити проблему з великою кількістю абітурієнтів. Очікується, що в 2012 році вступати до університетів будуть близько 350 тисяч абітурієнтів.

 Якщо пропозицію міністерства буде враховано в умовах вступу, то близько 30% абітурієнтів доведеться вступати до технікумів та коледжів замість вузів. За словами Табачника, цього року більше 140 балів набрали 72% учасників ЗНО.

 "Таким чином ми стимулюємо школярів вчитися, прагнути до кращих результатів. За допомогою цього нововведення ми зможемо спонукати абітурієнтів вступати на робітничі професії, наприклад, слюсар, токар. Їх зараз в країні не вистачає", - говорить міністр.

 В університетах підтримують це нововведення. "Нинішній мінімальний бал сертифіката ЗНО занадто низький. Потрібно піднімати планку, тоді в університети будуть йти сильні абітурієнти, відповідно, підвищиться якість кваліфікованих випускників", - вважає президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА) Сергій Квіт.

 Як повідомлялося раніше, проект Умов прийому до вищих навчальних закладів на 2012 рік було оприлюднено на офіційному сайті МОНмолодьспорт. Обговорення триватиме близько двох тижнів.

 

По матеріалам: segodnya.ua