Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
5 листопада 2021 р. Всi новини

Відбувся Круглий стіл щодо створення Президентського університету

 

4 листопада 2021 року, відбувся Круглий стіл щодо спільних напрацювань для запуску освітнього процесу у Президентському університеті за участю Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

«Плануємо з жовтня 2023 року розпочати освітній процес Президентського університету. Передбачається, що на перший рік навчання буде відібрано 120 здобувачів освіти. Через декілька років кількість студентів має зрости принаймні до 600 осіб. По завершенню навчання найкращі випускники ставатимуть менеджерами та керівниками проєктів і підприємств, що позитивно вплине на розвиток економіки та інновацій України. Український «Оксфорд» або «Гарвард» неможливий без наших освітян і науковців. Ми розраховуємо на їхню підтримку та співучасть у розробці науково-освітніх програм нового університету», – підкреслив Сергій Шкарлет.

В свою чергу заступник Міністра Ігор Гарбарук зазначив, що концепція проєкту Президентського університету передбачає досягнення таких стратегічних цілей:

  • створення інноваційного університету для здобуття перспективної вищої освіти згідно з концепцією «трикутника знань»;
  • забезпечення фахівцями найвищого рівня інноваційного бізнесу, наукових установ та державних органів, запобігання відтоку випускників за кордон;
  • розвиток взірцевого університету, який створюватиме нові національні стандарти навчання, досліджень, освітнього простору, співпраці з науковою сферою та високотехнологічним бізнесом.

Зазначимо, що перевагами університету мають стати законодавчо закріплена академічна свобода й інституційна автономія, міжнародний склад викладачів і науковців, залучення до викладання значної кількості фахівців з неакадемічної сфери. А також,  ‒ бізнесу, державного управління тощо. Передбачається великий обсяг практичного компонента освітнього процесу, міждисциплінарність, використання англійської мови як основної мови освітнього процесу, високі академічні вимоги для вступників. 

На території майбутнього університету пропонується розмістити нові навчально-лабораторні корпуси, дослідницький центр, клініку, бізнес-центр, об’єкти соціальної сфери, а також зони рекреації та спорту.

 

 

 

За матеріалами: МОН