Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
22 листопада 2021 р. Всi новини

Визначено переможців на здобуття державних іменних стипендій для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні

 

У День Гідності та Свободи МОН інформує, що визначено переможців на здобуття державних іменних стипендій кращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні на 2022 рік.

Відповідний наказ підписав Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, напередодні Дня пам'яті відданості Героїв, 19 листопада 2021 року.

Переможці конкурсу – 22 найкращих молодих вчених отримають стипендії з 1 січня 2022 року на один рік у розмірі майже 5 тис. гривень. Кожен стипендіат має вагомий внесок у розвиток української науки як важливої складової захисту національних інтересів України, за посилення міжнародного авторитету України, внесок у розвиток демократичних та гуманістичних цінностей у сфері науки і освіти, а також займає активну громадську позицію.

Подані 176 претенденти, які працюють або навчаються у закладах вищої освіти та наукових установах, що належать до сфери управління міністерств, Служби безпеки України або перебувають у віданні Національної академії наук України, національних галузевих академій, з урахуванням розподілу державних іменних стипендій.

 

Визначення переможців на здобуття державних іменних стипендій відбулось відповідно до 5 номінацій:

  • стипендія імені Дмитра Максимова – 5 осіб;
  • стипендія Імені Назарія Войтовича – 5 осіб;
  • стипендія імені Романа Гурика – 4 особи;
  • стипендія імені Устима Голоднюка – 4 особи;
  • стипендія імені Юрія Поправки – 4 особи.

 

 

 

 

За матеріалами: МОН