Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
22 вересня 2011 р. Всi новини

Британські університети розпочали вступну кампанію-2012

 

 

З вересня 2011 до червня 2012 року триває вступна кампанія до університетів Великої Британії на програми бакалавра.

Починаючи з вересня абітурієнти зі всього світу централізовано подають електронні заяви в організацію UCAS (Universities and Colleges Admissions Service). В заяві вони надають особисту інформацію, дані про попередню освіту (школа, коледж, університет), а також обирають п'ять варіантів університетських програм, на яких вони бажають отримувати освіту.

Необхідно зазначити, що однією з найважливіших частин анкети є написання мотиваційного листа, який має бути написаний англійською мовою відповідно до вимог UCAS.

Процедура вступу до британських університетів є однаковою як для британських, так і для іноземних абітурієнтів, однак британці мають подати документи до 15 січня 2012 року, а іноземні абітурієнти - до 30 червня 2012 року.

Слід мати на увазі, що абітурієнти, які вступають до університетів Кембриджу, Оксфорду, а також на програми медичного профілю мають подати заяви до 15 жовтня 2011 року.

"Приймаючи до уваги той факт, що більшість майбутніх студентів все ж таки надсилають заяви до UCAS до 15 січня, а також те, що університети розглядають заяви, як тільки отримали їх, радимо українським абітурієнтам подавати документи якомога раніше", - зазначає директор Освітнього центру Concept Світлана Тимошенко.

Одразу після отримання заяви, UCAS обробляє кожну заяву та одразу передає її копії до обраних студентом університетів. Університети розглядають кожну заяву та приймають попереднє рішення, про яке безпосередньо повідомляється студенту.

Підставою для прийняття попереднього рішення про вступ до британського університету є заява студента, мотиваційний лист та результати випускних екзаменів, що студент планує отримати в кінці навчання, вони називаються "прогнозовані".

"Остаточне рішення приймається університетами влітку 2012 року, коли студенти надсилають результати випускних екзаменів. Якщо фінальні результати співпадають з прогнозованими або вище їх, то рішення університету не змінюється", - каже С.Тимошенко.

Якщо студент отримав більше ніж одну пропозицію від університетів, він має негайно визначитись та прийняти пропозицію найкращого для себе навчального закладу та повідомити про це обраний університет. Після цього студент має відповісти всім іншим університетам якомога швидше, повідомляючи про те, що він не приймає їх пропозицію.

Звичайно, буває, що студента не прийняли в жоден університет його мрії. Що робити в цьому випадку?

"Наприкінці серпня публікуються списки університетів та програм, на яких ще залишились вільні місця. Таким чином абітурієнти, які не отримали жодної пропозиції з обраних ними університетів, мають можливість подати заяви до університетів, в яких є вільні місця та все ж таки стати студентом ВНЗ", - повідомила Світлана Тимошенко.

Отже, процедура вступу до британських університетів на програми підготовки бакалаврів організована таким чином, щоб абітурієнти мали якомога більше можливостей поступити в обрані ВНЗ, а університети - можливість набрати необхідну кількість студентів.

 

 

 

 

По матеріалам:  osvita.ua