Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 грудня 2021 р. Всi новини

58 млн євро виділено на створення Центрів професійної досконалості у профтехах

 

Для створення Центрів професійної досконалості заклади професійної освіти отримають 58 млн євро.

На отримані кошти профтехи розбудують інноваційні осередки, які стануть платформою для взаємодії між закладами, бізнесом, владою та громадянами. Це передбачено фінансовою угодою між Україною та Європейським інвестиційним банком, яка підписана 15 грудня 2021 року.

«Центри професійної досконалості можна сміливо назвати новим типом профтехів. Вони матимуть найкращу техніку, інклюзивні приміщення, а також підвищенні вимоги до педагогів і майстрів. Центри стануть прикладами кращих закладів професійної освіти, а відповідно навчатимуть професійних робітників. У такий спосіб ми підвищимо не тільки якість профосвіти та імідж в суспільстві, але й вплинемо на економічний та інноваційний розвиток регіонів», зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

У межах проєкту буде створено 9 центрів професійної досконалості у Чернігівській, Донецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Одеській, Тернопільській, Волинській, Закарпатській областях та місті Києві. Зміни поліпшать умови навчання понад 10 тис. учнів і педагогів країни.

У Центрах також планується запровадження нових професій і розширення переліку освітніх послуг, зокрема для дорослого населення.

Європейський Союз додатково виділяє грант на суму 8,5 млн євро для підтримки реалізації проєкту.

 

 

 

За матеріалами: МОН