Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
23 вересня 2011 р. Всi новини

Столична влада має намір матеріально стимулювати і вчителів, і школярів

 

 

Одним із пріоритетів київської міської влади є організація навчального та виховного процесів у відповідності до викликів сучасного суспільства.


Про це сказав Олександр Попов під час прямого ефіру на телеканалі "Київ".

Зокрема, він наголосив, що сучасні підходи та запровадження новітніх технологій у навчально-виховному процесі є обов’язковими умовами для реалізації тих амбітних завдань, які місто ставить перед собою на найближчі 10-15 років.

Саме тому, за словами голови КМДА, виховання та навчання молоді є важливою темою для Києва.

"Ті дитячі навчально-виховні заклади, що ми сьогодні відкриваємо у місті, на мою думку, відповідають столичному стандарту, який повинен бути у Києві. Адже в них є і басейн, і комп’ютерний клас. Однак ми також маємо думати про оновлення матеріально-технічної бази шкіл та садочків, що вже протягом багатьох років працюють у місті", – сказав Попов.

За словами голови КМДА, наразі міська влада приділяє посилену увагу проведенню капітального ремонту та реконструкції старих будівель навчальних закладів.

Також Попов наголосив, що у місті працює програма підтримки молодих учителів. Цього року до шкіл міста прийшло 455 молодих педагогів.

"Аби підтримати молодих спеціалістів, ми ввели стимулюючі надбавки до посадових окладів саме випускникам вищих навчальних закладів, які обрали школу своїм місцем роботи. Кожен молодий вчитель, протягом перших трьох років своєї роботи отримуватиме щомісячну надбавку у розмірі 30% від посадового окладу. Для спеціалістів, які отримали дипломи з відзнакою, надбавка становитиме 50%", – розповів голова КМДА.

Окрім того, цього року столична влада запроваджує ще одну стимулюючу виплату – вчителі, чиї учні займатимуть призові місця на всеукраїнських та міжнародних олімпіадах, отримають 5000 гривень.

"Наступний крок, і я переконаний, що це абсолютно справедливо, – учень, який досягне таких результатів, отримає із міського бюджету відповідну матеріальну винагороду. Адже це результат не лише учня чи вчителя, це результат столиці. Ми хочемо високо тримати прапор нашого міста і нашої країни на усіх міжнародних олімпіадах", – зазначив Олександр Попов.

За його словами, необхідні кошти будуть закладені при формуванні бюджету 2012 року.

Як повідомлялося раніше, Голова КМДА заявив про те, що у Києві назріла необхідність переглянути існуючі стандарти освіти та виховання й створити власний стандарт на базі досвіду та пропозицій вчителів, учнів і батьків.

 

 

По матеріалам: osvita.ua