Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 лютого 2022 р. Всi новини

Відбулася стартова зустріч щодо створення німецько-українських центрів передових досліджень

 

8 лютого 2022 року, відбулася стартова зустріч у межах проєкту зі створення німецько-українських центрів передових досліджень за участю понад 100 українських та німецьких вчених та державних службовців.

Захід організовано Федеральним міністерством освіти та наукових досліджень Німеччини та Міністерством освіти і науки України.

«Україна визначила стратегічний курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію, і я хотів би наголосити на важливості кроків, пов’язаних із науково-технічним співробітництвом України та Німеччини. Міністерство освіти і науки України в лютому 2021 року затвердило оновлену Дорожню карту інтеграції науково-інноваційної системи до Європейського дослідницького простору. Наразі МОН продовжує працювати над пріоритетними задачами та цілями Дорожньої карти та над досягненням визначених показників», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов.

Під час заходу було презентовано 12 проєктів створення міжнародних центрів передових досліджень, які будуть проходити стадію інкубації протягом найближчого року. В 2023 році буде відібрано до 4 проєктів, які отримають фінансову підтримку Німеччини на подальшу розбудову загальним обсягом близько 10 млн євро.

Центри стануть унікальними дослідницькими інфраструктурами в Україні, розвиток яких очолять передові вчені з Німеччини. Декілька років учені працюватимуть над розвитком наукових шкіл на базі цих центрів та будуть проводити дослідження разом з українськими колегами, формувати ідеї майбутніх міжнародних наукових проєктів, які будуть реалізовані в Україні.

Під час заходу було детально обговорено перспективи центрів у нових конкурсах програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та програми «ERASMUS+».

 

 

 

За матеріалами: МОН