Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 лютого 2022 р. Всi новини

Підтримку позиції МОН у ситуації навколо виборів у НаУКМА продовжують висловлювати освітяни та науковці

 

У зв’язку з резонансними виборами керівника у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» спільноти провідних закладів вищої освіти, наукових установ та об’єднань висловлюють публічну підтримку Міністерству освіти і науки та особисто Міністру Сергію Шкарлету.

У відкритих листах йдеться про неприпустимість політичного тиску в прийнятті рішень та містяться заклики забезпечити неухильне та чітке дотримання прозорої процедури обрання керівника закладу вищої освіти відповідно до Конституції України та Закону України «Про вищу освіту».

Листи підтримки на ім’я Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та Голови ВРУ Руслана Стефанчука надіслали:

Позицію, якої дотримується МОН України та особисто Міністр, освітянська спільнота вважає шляхом до забезпечення стабільності, справедливості, упередження конфліктів  та деполітизації системи вищої освіти в Україні.

Представники Ради проректорів з наукової роботи закладів вищої освіти та директорів наукових установ МОН України підкреслюють, що завдяки очільнику Міністерства розпочався конструктивний час визначеності і раціональних кроків щодо розвитку вітчизняної університетської наукової сфери.

Член-кореспондент НАН України Назіп Хамітов відзначає вміння Сергія Шкарлета на посаді Міністра поєднувати продуктивні традиції вітчизняної освіти та науки з найсучаснішими тенденціями євроатлантичного і світового науково-освітнього простору. 

Колектив Асоціації науковців України високо оцінює зусилля Міністра у напрямі формування стратегії розвитку державної дослідницької інфраструктури для сприяння функціонуванню в Україні системи незалежної наукової та науково-технічної експертиз, удосконалення системи присудження наукових ступенів і присвоєння вчених звань, створення системи стимулів для молодих учених.

 

 

 

За матеріалами: МОН