Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
30 вересня 2011 р. Всi новини

Стипендії студентів зростуть на 7,9%, а педагогам доплачуватимуть 20% надбавки, - Мінфін

 

 

Міністерством фінансів України оприлюднено деякі показники видатків на освіту і науку, що закладені в проекті державного бюджету на 2012 рік.


За повідомленням Міністерства фінансів України, у наступному році розміри стипендій для учнів профтехучилищ та вищих навчальних закладів зростуть на 7,9%, а для студентів вузів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на повному державному утриманні стипендії підвищать на 10,6%.

 В Мінфіні також зазначили, що для виплати надбавки в розмірі 20 відсотків посадового окладу, яка постановою КМУ №373 поширена на всі категорії педагогічних працівників, видатки у 2012 році збільшено на 1,2 млрд. гривень.

 У наступному році держава також планує витратити 233,2 млн. грн., на видання підручників, що практично в два рази більше порівняно з обсягами 2011 року, зазначили в Мінфіні.

 Ці кошти будуть спрямовані на видання підручників для учнів 1 класів, на перевидання підручників для учнів 5-х класів, а також на забезпечення навчальною літературою учнів спеціальних навчальних закладів та учнів професійно-технічних училищ.

 Також, у проекті бюджету на 2012 рік на придбання шкільних автобусів для перевезення дітей, що проживають у сільській місцевості, передбачені видатки в обсязі 352 млн. грн.

 Як зазначили в міністерстві фінансів, ця сума перевищує обсяги 2011 року майже в п’ять разів та надасть можливість придбати 1000 шкільних автобусів (в 2011 році придбано 209 шкільних автобусів).

 Також проектом державного бюджету передбачено збільшення обсягів видатків на виплату соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях.

 Держава планує спрямувати 5,7 млрд. грн., на реалізацію низки державних науково-технічних програм.

 "Підтримка освіти і науки є важливим завданням Уряду для реалізації соціальних та науково-технічних програм", - повідомили в Міністерстві фінансів України.

 Необхідно зазначити, що міністр освіти Дмитро Табачник, коментуючи основні фінансові показники освітньої галузі, що передбачені проектом бюджету України на 2012 рік, зокрема зазначив: "Я бюджетом задоволений... Проект Державного бюджету для освіти на 2012 рік непоганий. Звичайно, хотілося б більшого. Якщо говорити про основні параметри, то бюджет збільшено", - повідомив міністр.

 

 

По матеріалам: osvita.ua