Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
12 квітня 2022 р. Всi новини

У Варшаві створюють освітні можливості для українських учнів, батьків та вчителів

 

Управління освіти міста Варшава (Польща) підготувало інформацію для українських учнів, батьків та вчителів про освітні можливості у Варшаві. 

За даними управління, з початку війни Варшава прийняла до своїх дитячих садків, початкових і середніх шкіл понад 15 тисяч дітей і підлітків з України. 

Всю інформацію щодо влаштування українських учнів до польської системи освіти та дистанційного навчання в українській системі можна знайти на сайті Управління освіти міста Варшава.

Для батьків та учнів:

  • поради щодо зарахування дітей та підлітків до освітніх закладів Варшави;
  • посібник, що знайомить з польською системою освіти;
  • офіційний список українських онлайн-шкіл і платформ, де можна продовжити навчання дистанційно;
  • поради щодо надання психологічної допомоги дітям і підліткам та підтримки їх після пережитої психологічної травми;
  • функціонування варшавських спеціальних шкіл;
  • діяльність Української суботньої школи у Варшаві.

Для вчителів (польських та українських):

  • навчальні матеріали та рекомендації щодо підтримки дітей та підлітків у кризових ситуаціях, допомоги після психологічних травм, подолання стресу;
  • банк пропозицій роботи для вчителів з України, включаючи посаду помічника вчителя.

Також разом із Польським центром міжнародної допомоги започатковано проєкт «Готівка за роботу». Завдяки йому до кінця червня в комунальних школах і дитсадках буде працевлаштовано 200 українських вчителів, які приїхали під час війни. Вони працюватимуть помічниками та допомагатимуть українським дітям інтегруватися в заклади освіти. Витрати на працевлаштування українських вчителів на цьому етапі проєкту покриватимуть американські донори з організації CARE.

Крім того, союз польських митрополій у співпраці з Управлінням освіти міста Варшава та з ініціативи Фундації «Я люблю Польщу» підготували польсько-український підручник під назвою «Познайомтеся та побудуйте стосунки», який буде регулярно доповнюватися новими темами. Він призначений для родин, які приймають у себе біженців або організовують вільний час для українських дітей. Його також можуть використовувати вчителі як додаткове джерело знань, що дозволяє дітям вивчати мову та отримувати цікаву інформацію про Польщу та Україну. Посібник включає тексти, малюнки та вправи.

 

 

За матеріалами: МОН