Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 квітня 2022 р. Всi новини

Угоди між університетами в дії: українські студенти зможуть навчатися в Японії

 

14 квітня, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет долучився до онлайн-зустрічі ректора Національного авіаційного університету Максима Луцького із президенткою Університету Тойо, докторкою Етсуко Ягучі.

На зустрічі також були присутніми державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін, віцепрезидент з міжнародних справ Університету Тойо, директор Центру глобальної освіти та обміну, професор Казуо Такахаші, проректор з міжнародної співпраці і освіти НАУ Ірина Зарубінська та інші представники університетів.

Найголовнішими темами зустрічі були: обмін викладачами та студентами для навчання і досліджень, спільні науково-дослідні проєкти, реалізація програм подвійних дипломів і обміну інформацією та науковими публікаціями. Також обговорили практичні кроки щодо виконання підписаної раніше Угоди про співпрацю між цими закладами вищої освіти.

«Етсуко Ягучі повідомила про готовність уже зараз прийняти студентів НАУ та забезпечити їм усі необхідні умови для навчання. До Японії можуть поїхати навчатися студенти факультетів міжнародних відносин, архітектури, будівництва та дизайну», – прокоментував результати зустрічі Сергій Шкарлет.

За його словами, витрати студентів за проживання та харчування в кампусі університету, а також авіапереліт забезпечує сторона, яка приймає.

Також японські освітяни координуватимуть українських студентів, які навчатимуться за обміном, і надаватимуть їм необхідні консультації.

 

 

За матеріалами: МОН