Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 жовтня 2011 р. Всi новини

Рейтинг ТОП-200 вузів: Оксфорд і Кембридж знову в числі кращих

 

 

 

Видання Times Higher Education опублікувало рейтинг кращих університетів світу, в який увійшли 32 британські вузи

Кращий університет Великої Британії Oxford посів у цьому рейтингу четверте місце, піднявшись на дві позиції в порівнянні з минулим роком, Cambridge - на шостому місці.

Вперше за вісім років існування рейтингу Harvard не посів перше місце. Його посунув California Institute for Technology - Caltech.

Сім британських університетів потрапили до числа 50 кращих вищих навчальних закладів світу, це на два більше, ніж торік. У той же час за результатами минулорічного рейтингу Times Higher Education 14 британських вузів потрапили в ТОП-100. Цього ж року - 12.

Як зазначили укладачі рейтингу, це свідчить про те, що "розрив між елітними британськими вузами та іншими вищими школами збільшується".

Усього до рейтингу потрапили 32 британські університети - це другий показник серед усіх країн за кількістю представлених у рейтингу вузів. Лідером рейтингу є Сполучені Штати, вони представлені 75 університетами.

За кількістю представлених у рейтингу університетів варто відзначити також Голландію та Німеччину, що представлені 12 університетами кожна, за ними йдуть Канада та Австралія.

Коментуючи результати, продемонстровані британськими університетами, представник Times Higher Education Енн Мроз, сказала, що враховуючи рівень фінансування освіти у Великій Британії та США, результат британських університетів можна вважати успішним.

"Ми витрачаємо на наші університети менше, ніж наші конкуренти, і все ж перевершуємо практично всіх", - підкреслила Енн Мроз.

Генеральний секретар профспілки викладачів вузів, University and College Union, Саллі Хант, акцентувала увагу на скороченні фінансування освіти, запланованованому британським урядом.

"Інші країни розуміють, що знання є основною рушійною силою економіки, продовжуючи вкладати гроші в свої університети", - сказала Хант.

 

 

По матеріалам: osvita.ua