Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
22 червня 2022 р. Всi новини

Уряд ухвалив рішення щодо юридичних питань удосконалення роботи Центрів колективного користування науковим обладнанням

 

21 червня 2022 року, під час засідання Уряду схвалено постанову КМУ «Деякі питання центрів колективного користування науковим обладнанням».

Мета документа – удосконалити нормативно-правову базу в частині створення та функціонування Центрів колективного користування науковим обладнанням як осередків надання доступу до наукового обладнання (інструментів, приладів, інвентаря тощо) для проведення наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок суб’єктами наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності.

Очікується, що наукові та науково-педагогічні працівники, зокрема молоді вчені, закладів вищої освіти та наукових установ (приблизно 60 тис. осіб) матимуть можливість доступу до унікального наукового обладнання для проведення наукових досліджень і науково-технічних розробок. Студентів, магістрів, аспірантів та молодих учених залучатимуть до дослідно-конструкторських робіт, що є важливим елементом міжнародної науково-технічної співпраці.

Також документ затверджує Примірне положення про Центр колективного користування науковим обладнанням, що визначає:

  1. створення, провадження та припинення діяльності Центру;
  2. здійснення Центром передання, придбання (зокрема за договором лізингу), обміну наукового обладнання, інструментів, приладів, інвентаря;
  3. урегулювання фінансових та матеріально-технічних питань, пов’язаних із діяльністю Центру;
  4. види послуг, що надає Центр.

 

 

 

За матеріалами МОН