Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
4 жовтня 2022 р. Всi новини

Інтернаціонал Освіти став голосом учителів на Саміті з питань трансформації освіти

 

Інтернаціонал Освіти доніс став голосом вчительської професії на Саміті з питань трансформації освіти, який зібрав світових лідерів.

Саміт Організації Об'єднаних Націй був скликаний для того, щоб зосередити увагу на освіті, результатом якого стало створення Глобальної комісії з питань вчительської професії.

«Трансформація освіти важлива, тому що вирішення кожної кризи, з якою ми зіштовхуємося, починається з освіти. Чи то кліматична криза, чи криза продовольчої безпеки, криза демократії чи криза, пов’язана з конфліктами – всі вони мають витоки з освіти. 

Ми повинні бути амбітними, але дуже важливо, щоб фінансування відповідало тим амбіціям, які ми зараз ставимо» – наголосив Девід Едвардс, Генеральний секретар Інтернаціоналу Освіти

Інтернаціонал Освіти, який представляє понад 32 мільйони вчителів та працівників освіти в усьому світі, відіграв важливу роль під час тематичних сесій Саміту, донісши до Організації Об'єднаних Націй ключові вимоги та пропозиції, що лунали з класів у всьому світі.

Глобальний рух за трансформацію освіти

19 вересня, у День лідерів, Мугвена Малулеке, Віце-президентка Інтернаціоналу Освіти виступила в залі Генеральної Асамблеї ООН, щоб сказати світовим лідерам, що трансформувати освіту можна тільки співпрацюючи разом із вчителями та їхніми профспілками.

Під час сесії Саміту, присвяченій вчителям, Президентка Інтернаціоналу Освіти Сьюзан Хопгуд наголосила на важливості соціального діалогу для трансформації освіти.

Вона заявила, що відправною точкою для урядів має бути те, що вчителі та профспілки освіти є їхніми партнерами. «Наше партнерство може забезпечити дійсно стійкі якісні системи освіти. Наше партнерство може стати трансформацією», – підкреслила вона. 

Ніяких коротких шляхів: інвестиції у вчителів є необхідними

Виступаючи на сесії Саміту, присвяченій фінансуванню освіти, Віце-президент Інтернаціоналу Освіти з питань освіти Європи Йоханна Яара Астранд попередила, що для досягнення якісної освіти для всіх до 2030 року в усьому світі необхідно ще 69 мільйонів вчителів. 

«Якщо ми хочемо трансформувати освіту, інвестиції – це єдиний правильний шлях. Тут немає коротких шляхів. Єдиний спосіб зупинити дефіцит вчителів – це інвестиції у професію», – додала вона. Астранд закликала до податкової справедливості та звернулася до Міжнародного валютного фонду зняти обмеження на державні витрати на заробітну плату в усіх країнах, які відчувають дефіцит вчителів. 

Лідерство вчителів трансформує освіту

Беккі Прінгл, Президент Національної асоціації освіти (США), виступила на підтримку лідерства та автономії вчителів як критично важливих елементів трансформації освіти. 

«Коли я розмовляю з членами Асоціації про те, чому вони хочуть залишити професію, вони кажуть мені, що це через відсутність поваги, гідної оплати праці для професіоналів своєї справи, авторитету та автономії вчителя. Вони хочуть бути лідерами в класі, якими вони і повинні бути», – додала вона.

Освіта має трансформувати світ

Виступаючи під час сесії Саміту, присвяченій освіті для сталого розвитку, член Виконавчої ради Інтернаціоналу Освіти, Президентка Американської федерації вчителів Ренді Вайнгартен наголосила на трансформаційній силі цілісної освіти. 

«Освіта повинна трансформувати світ у більш справедливий і стійкий, одночасно вирішуючи кліматичну кризу. Не лише освітяни повинні готувати учнів до майбутньої кар'єри, але й ми повинні мати можливість розвивати і виховувати в дитині лідера, який змінює суспільство на краще», – пояснила вона.

Нова Міжнародна комісія з питань вчительської професії

Першим конкретним результатом Саміту з питань трансформації освіти стало створення Міжнародної комісії з питань вчительської професії. Про це під час Саміту оголосила Заступник Генерального секретаря ООН Аміна Мохаммед.

«Вчителі відчувають глибоку неповагу і пригніченість, тому що їх постійно розглядають як інструмент, а не партнера. Глобальна комісія з питань вчительської професії могла б висвітлити рішення для подолання цих та інших проблем», – пояснив Девід Едвардс, Генеральний секретар Інтернаціоналу Освіти, – «Комісія може систематизувати всі напрями досліджень і дій, які стосуються вчителів».

Девід Едвардс також додав, що нова ініціатива є кроком у правильному напрямі для забезпечення того, «щоб кожен учень мав доступ до професійного, підготовленого вчителя, який відчуває добру підтримку і щоб кожен вчитель мав доступ до інструментів, часу і довіри, необхідних для того, щоб охопити, навчити і надихнути покоління і громади, яким їм довірено служити».