Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
19 жовтня 2022 р. Всi новини

До закладів фахової передвищої та вищої освіти уже зараховано пів мільйона вступників

  

Усупереч викликам, спричиненим війною російської федерації в Україні, на завершальному етапі відбувається вступна кампанія 2022 року.

Уперше в історії України для випускників, які через війну вимушено виїхали за межі країни та прагнули вступити до українських закладів освіти, було організовано проведення НМТ у 58 містах 32 країн світу.

Про це під час пресбрифінгу повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

У підсумку участь у НМТ узяли 214 тис. 388 вступників, з них 23 тис. 038 склали тестування за кордоном.

«Наші діти продемонстрували високий рівень знань під час випробувань. Понад 10 тис. учасників НМТ отримали 200 балів хоча б з одного предмета, а майже 600 вступників – по 200 балів з кожного із трьох предметів», – зазначив Сергій Шкарлет.

За його словами, нині для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти зараховано на бюджет 63 тис. 663 особи, на контракт – 77 тис. 791 особа. У 2021 році на бюджет були зараховані 59 тис. 535 осіб, на контракт – 71 тис. 509 осіб.

Також 186 вступників за результатами широкого конкурсу отримали змогу навчатися у приватних закладах вищої освіти за кошти бюджету. У 2021 році вперше таку можливість мали 43 вступники.

«Загалом за цьогорічну вступну кампанію, що ще триває, маємо вже майже пів мільйона зарахованих вступників до закладів фахової передвищої та вищої освіти для здобуття фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, бакалавра та магістра», – повідомив Сергій Шкарлет. 

Міністр нагадав, що заклади вищої освіти можуть оголошувати додатковий набір та проводити зарахування на контракт до 30 листопада 2022 року.

Серед перемог вступної кампанії варто згадати:

  • у найкоротші строки були розроблені нові порядки прийому до закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої і вищої освіти, адаптовані до умов воєнного стану;
  • розширено можливості дистанційного подання заяв та виконання вимог для зарахування вступників;
  • замість традиційних вступних випробувань (ЗНО, ЄВІ/ЄФВВ) у 2022 році проведено національний мультипредметний тест (НМТ), магістерський комплексний тест (МКТ), магістерський тест навчальної компетентності (МТНК). 

Міністр подякував кожному, хто долучився до проведення вступної кампанії у 2022 році і показав згуртованість у спільній роботі. Студентам побажав завзято навчатися, стати найкращими фахівцями в обраній сфері, бути затребуваними на ринку праці і відбудовувати нашу Україну.

 

 

За матеріалами – МОН