Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
27 жовтня 2022 р. Всi новини

Презентовано 3 нові мобільні застосунки для навчання учнів сантехнічних професій

 

Учні, які навчаються сантехнічних професій, можуть користуватись новими мобільними застосунками з модулів:

  1. «Опалення»
  2. «Водопостачання»
  3. «Водовідведення»

Вони створені за навчальними посібниками та мають покрокові ілюстрації виконання завдань, тести для самоперевірки та відео, які додаються до кожного розділу.

«Нині ми створюємо різний онлайн-контент для учнів профтехів. Однак головними викликом є створення одночасно інформативного та інтерактивного контенту для молоді. Тобто потрібно продумати не тільки зміст курсу або посібника, але і спосіб передавання цієї інформації учням. Зокрема, чудовим рішенням є мобільний застосунок. Це зручно, доступно і швидко. Саме такими критеріями маємо керуватись, коли створюємо контент для покоління, яке не уявляє себе без смартфона», – зазначила директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Особливістю мобільних застосунків є їхня доступність: учні можуть навчатись офлайн незалежно від місця перебування та під‘єднання до інтернету. 

Розробники також оновили функціонал застосунку. Тепер користувачі можуть робити виділення, вставляти примітки, копіювати матеріал і збільшувати зображення. З’явилась можливість встановити додаток на комп’ютер. 

«Ми створили перший українськомовний освітній ресурс, який забезпечує 80% обов’язкових знань для учнів сантехнічних професій. Звичайно, можна знайти безліч відео в Інтернеті, однак вони часто неналежної якості. Важливо, що вся інформація є актуальною та може бути оперативно доповнена», – коментує експерт проєкту EdUP Максим Пєховка.

Досвід створення першого такого застосунку «Труби і арматура» показав, що такий формат навчання підходить не тільки учням, а й педагогам. Він допомагає адаптувати освітній процес до нових реалій. 

Застосунки доступні для завантаження на мобільні пристрої Android з Play market та з сайту EdUP для використання на комп’ютерах. 

Проєкт реалізовується експертами проєкту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення сантехнічної освіти в Україні» (EdUP).

 

 

 

За матеріалами – МОН