Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 жовтня 2011 р. Всi новини

Право дитини на освіту є беззаперечним пріоритетом державної політики – В.Янукович

 

 


Під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини, Президент України Віктор Янукович наголосив, що забезпечення права дитини на освіту залишається беззаперечним пріоритетом державної політики.

"Батьки повинні мати гарантії, що навчальний процес для їхніх дітей буде поліпшено", - підкреслив Глава держави.

Він зокрема констатував, що незважаючи на певні зрушення, ще є проблеми у забезпеченні дітей дошкільною освітою, нема суттєвих змін у сфері позашкільної освіти.

"Рівень залучення наших наймолодших громадян до дошкільної освіти загалом по державі не перевищує 56%... Хоча кількість відповідних навчальних закладів різного спрямування дещо зросла, проте контингент їх відвідувачів становить всього близько 37% дітей", - сказав Янукович.

Негайного розв’язання, на переконання Президента, потребує також проблема безперешкодного доступу до закладів освіти дітей з особливими потребами. При цьому, зауважив він, наразі по країні тільки половина навчальних установ повністю або частково доступні для цієї категорії дітей.

"Безумовно, це неприпустимо мало. Хочу ще раз наголосити на необхідності співпраці влади з місцевими громадами у вирішенні питань оптимізації мережі загальноосвітніх шкіл", - зазначив В.Янукович.

 

 

По матеріалам: osvita.ua