Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 листопада 2022 р. Всi новини

Європейська комісія виділить 14 млн євро на шкільні автобуси для українських дітей та закликала організації ЄС долучатися до ініціативи

 

24 листопада 2022 року було 9 місяців, як розпочалося повномасштабне військове вторгнення рф на територію незалежної суверенної України.

«Великих втрат зазнали освіта і наука. Та попри це ми не зупинили освітній процес, змогли організувати вступну кампанію, розпочати новий навчальний рік. Ми і далі продовжуємо робити усе можливе, аби українські діти навчалися у безпечних умовах. Перемовини з нашими міжнародними партнерами дозволили забезпечити вчителів ноутбуками. Також ми продовжуємо комунікувати щодо технічної підтримки учнів», зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Європа підтримує Україну від початку російської агресії.

  • Європейці відкрили свої серця та домівки для понад 8 млн українців, з яких більше 4 млн скористалися механізмом тимчасового захисту в країнах-членах ЄС.
  • Європейські школи прийняли сотні тисяч українських дітей. 
  • Закордонні партнери продовжують надавати безпрецедентну підтримку Україні.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у своїй заяві з нагоди Всесвітнього дня дитини оголосила про кампанію солідарності з метою забезпечення українських дітей шкільними автобусами на початку 2023 року. Зокрема, про виділення 14 млн євро на придбання шкільних автобусів для українських дітей.

Комісія закликала державні та приватні організації в ЄС та за його межами об'єднати зусилля і продемонструвати згуртованість, надавши Україні автобуси, необхідні для безпечного підвезення учнів до шкіл.

Усі державні установи та приватні компанії, що базуються в ЄС і бажають пожертвувати автобуси, можуть звернутися до національного координатора Механізму цивільного захисту ЄС (UCPM): UCPM focal points in EU countries.

Сергій Шкарлет також нагадав, що Європейська комісія також розпочала практичні кроки з виділення 100 млн євро для відновлення 74 шкіл в Україні, зруйнованих внаслідок російської військової агресії.

 

 

 

За матеріалами – МОН