Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
2 січня 2023 р. Всi новини

Корейські партнери подарували українським дітям 6 тис. планшетів для навчання

 

30 грудня, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Корея в Україні паном Кім Хьонг Те. 

Під час зустрічі обговорили двосторонню співпрацю та окреслили основні напрями підтримки України з боку Республіки Корея.

Уряд Республіки Корея передав 6 тис. планшетів для навчання українських дітей. 

«Спільно з партнерами з розвитку ми продовжуємо забезпечувати цифровими пристроями українських освітян, які віддано навчають наших дітей за будь-яких умов. Ми раді повідомити, що розпочинається наступний масштабний етап із цифровізації у сфері освіти. Тепер учні, які не мають змоги навчатися у традиційному форматі, зможуть отримати пристрої для продовження навчання. Вдячний корейським партнерам за таку необхідну підтримку української освіти в цей складний час», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Планшети передусім отримають діти із вразливих категорій населення, які проживають в областях, де високий відсоток дистанційного навчання.

Пристрої отримають у таких областях:

  • Дніпропетровська – 1887;
  • Донецька – 637;
  • Запорізька – 933;
  • Луганська – 165;
  • Миколаївська – 609;
  • Харківська – 1367;
  • Херсонська – 402.

«Я сподіваюся, що ці пристрої стануть суттєвою допомогою українським школярам, що перебувають у вразливих ситуаціях. Ми раді зробити такий вагомий внесок у майбутнє України сьогодні, Корея продовжуватиме й надалі надавати підтримку Україні», – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол.

Планшети передадуть на баланс закладів освіти для дітей, які найбільше потребують технічних засобів для безперервного навчання за будь-яких обставин.

 

 

 

За матеріалами – МОН