Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
4 листопада 2011 р. Всi новини

Вузи розпочали підготовку власних правил прийому абітурієнтів у 2012 році

 

 

 


Вищі навчальні заклади розпочали роботу з розроблення власних правил прийому абітурієнтів, що мають бути погоджені у Міністерстві освіти до кінця листопада.

Правила прийому абітурієнтів мають бути розроблені кожним вищим навчальним закладом у відповідності до законодавства та Умов прийому до вузів у 2012 році, що затверджені Міністерством освіти.

З цією метою профільне міністерство надіслало до вузів всіх форм власності Примірні правила прийому до вищого навчального закладу, що навчальні заклади країни мають використовувати при розробленні власних правил прийому абітурієнтів у 2012 році.

У відповідності до листа міністерства, з метою попереднього опрацювання, вищі навчальні заклади до 11 листопада мають надіслати до профільного відомства проекти власних правил прийому абітурієнтів у 2012 році.

Правила прийому усіх без виключення вузів мають містити вимоги до рівня освіти вступників, строки прийому заяв і документів, вступних екзаменів, конкурсного відбору та зарахування на навчання, порядок прийому заяв і документів для вступу, в т.ч. і в електронній формі, формування та оприлюднення рейтингового списку вступників, значення мінімальної кількості балів з кожного предмета у сертифікаті ЗНО, з якими вступник може бути допущений до участі в конкурсі тощо.

Також міністерством затверджено графік погодження правил прийому до вищих навчальних закладів, у відповідності з яким до 29 листопада 2011 року МОНмолодьспорт має погодити правила прийому всіх навчальних закладів.

Зазначимо, що після розроблення та погодження, правила прийому до кожного вузу мають бути оприлюдненні вищими навчальними закладами з метою інформування абітурієнтів про умови вступу у 2012 році.

 

 

По матеріалам: osvita.ua