Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 лютого 2023 р. Всi новини

Близько 100 представників сфери профосвіти взяли участь у навчальних програмах з оцінювання на основі компетентностей

 

49  представників закладів професійної освіти і методичних центрів завершили навчання з оцінювання на основі компетентностей.

Водночас 35 представників сфери профосвіти, серед яких стейкхолдери, менеджери оцінювання і роботодавці, також навчились оцінювати на основі компетенцій. Кожна група мала окрему програму та навчалась індивідуальних інструментів та методик оцінювання. 

«Ми сподіваємось, що здобуті знання дозволять усім учасникам процесу оцінювання на основі компетентностей розширити свої знання та навички. А також у подальшому мати орієнтоване на якість, неупереджене та інклюзивне мислення, щоб розвивати ефективну систему професійної освіти», – зазначила директорка директорату професійної освіти Ірина Шумік. 

Педагоги і представники методичних центрів мали 6 навчальних модулів. Вони  вивчали основи навчання і етики оцінювання на основі компетентностей,  методології розроблення інструментів оцінювання та їхнього практичного застосування. У підсумку учасники напрацювали 788 завдань для тестів та 46 практичних завдань, які охоплюють 16 професій. Такий результат стане початком до формування національної бази інструментів оцінювання результатів навчання. 

Навчання у другій групі також складалося з 6 модулів. Зміст навчання стосувався системного забезпечення якості профосвіти в закладах і кваліфікаційних центрах, методик управління оцінюванням на основі компетенції, структури та викладання оцінювання на основі компетенції. Успішні випускники зможуть продовжити роботу з організації та проведення процедур оцінювання як у  кваліфікаційних центрах, так і в профтехах. 

Навчальні сесії відбулись в межах програми «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» спільно з МОН та експертами команди підтримки МОН.

 

 

 

За матеріалами – МОН