Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 березня 2023 р. Всi новини

Профорієнтація у профтехах в умовах війни – відбулася Всеукраїнська конференція

 

10 березня 2022 року відбулася Всеукраїнська конференція «Роль центрів кар'єри у професійній освіті: наші спільні здобутки», під час якої учасники обговорили, якою була профорієнтація у профтехах в умовах війни, яким чином має відбуватися розвиток центрів кар’єри та як адаптувати досвід європейського кар’єрного консультування до українських реалій.

«В умовах COVID-19 та війни профорієнтаційний процес не зупинився, а, навпаки, ефективно перейшов в онлайн-режим. Профорієнтація здійснювалася з використанням різних каналів комунікації: у ЗМІ, на сайтах, сторінках профтехів в інстаграмі й тіктоці, на місцевих телеканалах та радіостанціях. За 2022 рік нам вдалось провести 1370 профорієнтаційних заходів на базі закладів професійної освіти, в яких було залучено 49 тис. учнів. Також на національному рівні вдалося запустити дві промокампанії професійної освіти: «Приклади руку до…» та «Все працює завдяки нам». Крім того, ми провели дві Всеукраїнські конференції «Професійна орієнтація: успішні практики та нові виклики» та «Кар’єрне консультування в дії», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Серед доповідачів конференції були представники МОН, місцеві управлінці, роботодавці, міжнародні експерти та представники закладів професійної освіти. Учасники детально розповіли бачення профорієнтації у своїх напрямах. Зокрема, представники бізнесу ознайомили з найважливішими навичками на сучасному ринку праці, , а випускниця профтеху поділилася історією успіху відкриття власного підприєства.

Учасники також мали можливість доєднатися до панельної дискусії «Моє професійне майбутнє: пряма мова», під час якої спільно обговорили бачення ідеальних центрів кар’єри у профтехах та лайфхаки підготовки до співбесіди.

 

 

За матеріалами – МОН